Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Η δήλωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον Γιάννη Στουρνάρα, πως όποια οπισθοχώρηση μπορούσε να γίνει, έχει γίνει, δεν κατεύνασε τα τεντωμένα νεύρα της υπαίθρου. 

Με το ένα πόδι στο υπουργείο ακόμα, ο Βαγγέλης Μπούτας προανήγγειλε κλιμάκωση. Οι Λαμιώτες πρώτοι έλαβαν το μήνυμα και έκλεισαν την εθνική οδό στον κόμβο της Ανθήλης

Ακολούθησαν, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι Θεσπρωτοί. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νέας Σελεύκιας αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς στην είσοδο της πόλης, στον κόμβο της παλιάς Εθνικής Οδού, οδηγώντας από παράδρομους και πάνω στα πεζοδρόμια. 

Σε δύο ακόμη εισόδους της Ηγουμενίτσας παρέμειναν τη  νύχτα αποκλεισμένα από την αστυνομία δεκάδες τρακτέρ, από το ίδιο μπλόκο, καθώς διασπάστηκαν σε ομάδες ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα να φτάσουν στο λιμάνι. 

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νίκαια, ανάμεσα στους εκπροσώπους των 27 μπλόκων που συντάσσονται με τη σκληρή γραμμή της Καρδίτσας: μπλόκα στους δρόμους αντί συμβολικών συγκεντρώσεων στις πόλεις και τα χωριά. 

Ήδη έχουν λάβει αποφάσεις οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Βορείου Ελλάδος για κλιμάκωση και συνεχώς προστίθενται μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς. 

Τελευταία προσθήκη, οι αγρότες της Μαυροθάλασσας Σερρών προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό όπου δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.