Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΝΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση και για τις προτάσεις κατάργησης του κατώτατου μισθού για νέους μέχρι 29 ετών.

Στην πορεία πήραν μέρος εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι πέρασαν από τις οδούς Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή και επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου πραγματοποιείται συναυλία.

“Η κυβέρνηση εξήγγειλε 440.000 απασχόλησης, αλλά ούτε μία σταθερή θέση εργασίας με δικαιώματα. Στις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την καταπολέμηση της ανεργίας προβλέπεται κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους ηλικίας μέχρι 29 ετών. Με τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Καλούμε τους νέους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν κατώτατο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα, στα 751 ευρώ και κανονική ασφάλιση” δήλωσε το μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, Γρηγόρης Κιγκλόπουλος.