Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Τις δυνάμεις τους θα μετρήσουν για μια ακόμη φορά το μεσημέρι οι αγρότες στη Θεσσαλία. Στον κόμβο της Νίκαιας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, μετά και την απόφαση για κάθοδο στην πρωτεύουσα. 

Επόμενος σταθμός το Σύνταγμα. Μέσω της πλατείας Βάθη, όπου θα συγκεντρωθούν στις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από τα 27 μπλόκα της «συμμαχίας» της Νίκαιας. 

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξει κινητοποίηση ανά νομό για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλλά και επαφές με άλλους φορείς προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον συνεχιζόμενο αγώνα των αγροτών.  

Στο πλαίσιο αυτό, αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο “Πράσινα Φανάρια”, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

Οι αγρότες της Πέλλας παραμένουν στα μπλόκα στους κόμβους Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου, Μελισσίου και στην Έδεσσα. 

Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο των Κερδυλλίων και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στον κόμβο κατευθύνονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αγρότες του δήμου Βισαλτίας. 

Οι αγρότες της περιοχής έχουν αναγγείλει για τις 12 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Σερρών – Καβάλας. 

Συλλαλητήρια διοργανώνουν τη Δευτέρα αγρότες σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι αγρότες της Αχαϊας για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πανελλαδική συνεννόηση για το που οδηγούνται οι συγκεντρώσεις, όμως στο τοπικό επίπεδο επικρατεί αίσθημα απογοήτευσης καθώς δεν διαπιστώνεται κάποια πρόοδος. 

Ωστόσο, παρατεταγμένα στην άκρη των δρόμων παραμένουν τρακτέρ στα μπλόκα της Κάτω Αχαϊας και της Τριταίας.