Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στα διόδια των Αφιδνών κάτοικοι του Ωρωπού και των γύρω περιοχών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα διόδια.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν σχεδόν 2.000 κάτοικοι των περιοχών Ωρωπού, Κηφισιάς, Τανάγρας, Καπανδριτίου και άλλων καθώς και οργανώσεις, αντιδρώντας στις νέες αυξήσεις τιμών των διοδίων. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, έχει αποκατασταθεί καθώς νωρίτερα υπήρξε ένταση μετά από επέμβαση της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών.

Αιτία της έντασης ήταν το γεγονός πως οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει τον σταθμό των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη, δίχως αντίτιμο, διέλευση των οχημάτων. Οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν και για κάποια ώρα απέκλεισαν την εθνική οδό προκειμένου να μην περνούν ελεύθερα τα οχήματα από τα διόδια.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές ανακατέλαβαν τους σταθμούς και εξακολουθούν να περνούν ελεύθερα τα οχήματα.

Δήμαρχος Ωρωπού: Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη

"Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια", είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχ.Χρυσοχοΐδη.