«Όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, μηδενός εξαιρουμένου, κλείνουν για 30 ημέρες και όχι για πάντα», διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος παράλληλα υποστήριξε ότι τη Δευτέρα πρόκειται να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ τα όσα ψηφίστηκαν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε έναν μήνα υπό το νέο καθεστώς. 

Αυτό γίνεται «για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στο πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετείται; Τρεις μήνες κλειστά είναι.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση».