Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Κόρινθο με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου της πόλης και με αντικείμενο το χαρακτήρα και την ανάπτυξη του λιμένα Κορίνθου.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, οι βουλευτές του νομού Άγγελος Μανωλάκης, Κατερίνα Φαρμάκη και Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων όχι μόνο της πόλης αλλά από όλη την Κορινθία και αρκετοί πολίτες.

Κοινή ήταν η αντίληψη ότι το λιμάνι πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, γιατί η πόλη δεν μπορεί να αντέξει ένα εθνικής σημασίας, μεγάλο εμπορικό λιμάνι, όπως χαρακτηρίζεται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο και σταδιακά μετατρέπεται.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο οποίος πρότεινε να ιδωθεί το θέμα ενταγμένο στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στην τοποθέτησή του, πρότεινε στο νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό, που αναμένεται το καλοκαίρι, να αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμένα Κορίνθου από εθνικής σημασίας σε αμιγώς τουριστικό-επιβατηγό λιμάνι και το λιμάνι του Κιάτου να χαρακτηριστεί μερικώς εμπορικό λιμάνι. Προς το σκοπό αυτό, που ουσιαστικά ικανοποιεί το σύνολο των Κορινθίων, ο υπουργός ενημέρωσε πως έχει συναντηθεί με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και του έχει δώσει σχετικό υπόμνημα. Τέλος ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε όλους να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, υπογραμμίζοντας ότι μεμονωμένες κινήσεις δεν βοηθούν.