Αλλαγές στον λιμένα Κορίνθου ζητούν οι τοπικοί φορείς


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Κόρινθο με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου της πόλης και με αντικείμενο το χαρακτήρα και την ανάπτυξη του λιμένα Κορίνθου.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, οι βουλευτές του νομού Άγγελος Μανωλάκης, Κατερίνα Φαρμάκη και Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων όχι μόνο της πόλης αλλά από όλη την Κορινθία και αρκετοί πολίτες.

Κοινή ήταν η αντίληψη ότι το λιμάνι πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, γιατί η πόλη δεν μπορεί να αντέξει ένα εθνικής σημασίας, μεγάλο εμπορικό λιμάνι, όπως χαρακτηρίζεται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο και σταδιακά μετατρέπεται.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο οποίος πρότεινε να ιδωθεί το θέμα ενταγμένο στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στην τοποθέτησή του, πρότεινε στο νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό, που αναμένεται το καλοκαίρι, να αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμένα Κορίνθου από εθνικής σημασίας σε αμιγώς τουριστικό-επιβατηγό λιμάνι και το λιμάνι του Κιάτου να χαρακτηριστεί μερικώς εμπορικό λιμάνι. Προς το σκοπό αυτό, που ουσιαστικά ικανοποιεί το σύνολο των Κορινθίων, ο υπουργός ενημέρωσε πως έχει συναντηθεί με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και του έχει δώσει σχετικό υπόμνημα. Τέλος ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε όλους να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, υπογραμμίζοντας ότι μεμονωμένες κινήσεις δεν βοηθούν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο