Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

 

«Αν δεν δούμε στο ΦΕΚ το νόμο, δεν παραδίδουμε τα πολυιατρεία», λένε μέσω του newpost οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

«Ο Οργανισμός μπορεί, όποια ώρα θέλει, να κλείσει όποιο πολυιατρείο θέλει, ανεξαρτήτως νόμου», απαντά, πάλι μέσω του newpost, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι γιατροί προσπαθούν να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση, καθώς, μόλις ο νόμος δημοσιευτεί, θα είναι όλοι σε διαθεσιμότητα-ακόμη και οι διευθυντές- και τότε θα αρνηθούν να παραδώσουν κτίρια και υλικό... αφού θα είναι απολυμένοι.

«Πριν μας απολύσουν μένουμε μέσα, όταν μας απολύσουν ας μπουν να κάνουν καταγραφή μόνοι τους, ας... “βγάλουν τα μάτια τους”», είναι η τακτική που ακολουθούν.

Και δίνουν το στίγμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας λόγο – μέσω του newpost- για χρήση όλων των ένδικων μέσων που μπορούν να διαθέτουν. Δίνουν μάλιστα μια γεύση του τι θα ακολουθήσει, στρέφοντας τα... βέλη τους στις προσλήψεις στο νέο φορέα, το ΠΕΔΥ:

«Ενώ ο νόμος λέει ότι όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να κάνουν αίτηση, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μας προτείνει να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρουμε ότι θέλουμε να ενταχθούμε στο νέο φορέα, προσπαθώντας να μας εγκλωβίσει», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος.

 

 

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, πρόκειται για μια μειοψηφία που αντιδρά η οποία προσπαθεί να κάνει... σόου στα κανάλια: 

«Εμείς πάντως αστυνομία δεν θα στείλουμε», λέει στο newpost o Άδωνις Γεωργιάδης και επαναλαμβάνει πως «προσπαθούμε να τους απαλλάξουμε από την αστική ευθύνη. Αν την θέλουν ας την κρατήσουν, αλλά για οποιαδήποτε φθορά ή απώλεια εξοπλισμού θα επιβαρυνθούν».