Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τέσσερις κλοπές, που συνέβησαν, το τελευταίο δίμηνο περίπου, στην Ελίκη Αχαΐας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου Ρομά, για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, πριν τρεις μέρες, ο 24χρονος αφαίρεσε από χωράφι 60χρονου στην Ελίκη Αχαΐας, 25 σιδερένιους πασσάλους και 40 μέτρα μεταλλικού πλέγματος περίφραξης, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, συντονισμένες έρευνες σε επιχειρήσεις εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών της περιοχής, με αποτέλεσμα την ανεύρεση των κλοπιμαίων σε μία από αυτές και την ταυτοποίηση του δράστη.

Από την  αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος δράστης είχε διαπράξει το τελευταίο δίμηνο περίπου άλλες τρεις κλοπές  και συγκεκριμένα :

- Το χρονικό διάστημα από 10 έως 13/2/2014 αφαίρεσε από χωράφι 75χρονου - στην Ελίκη Αχαΐας, 40 μέτρα μεταλλικού πλέγματος περίφραξης, τα οποία κατά την έρευνα βρέθηκαν στην ίδια επιχείρηση εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών και κατασχέθηκαν.

- Το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξε αποθήκη 60χρονου στην  ίδια περιοχή, αφαιρώντας βίδες καλουπιών οικοδομής και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

- Στα τέλη Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους αφαίρεσε από χωράφι 70χρονου, στην  ίδια περιοχή, μεταλλικούς πασσάλους περίφραξης αξίας 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλα τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες, αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου.