Με πανάκριβα αυτοκίνητα, με ιδιωτική φρουρά, με ακριβά πιστόλια και με σπίτια εκατομμυρίων ευρώ στη Ρόδο, βρέθηκε και συνελήφθη σε ειδική επιχείρηση της αστυνομίας ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ως επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» από το οποίο απέσπασε συνολικά ποσό της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Κώστας Τζεβελέκος, διέμενε στη Ρόδο τα τελευταία 9 χρόνια και διέθετε υπερπολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ακόμα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου. 

Ο ίδιος κυκλοφορούσε μόλις ήρθε στη Ρόδο με πολυτελή αυτοκίνητο – λιμουζίνα, διέθετε προσωπική φρουρά, διέδιδε στις επαφές του ότι είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα υποστήριζε ότι τον είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς και στο σπίτι αυτό. 

Η βίλα του, στην Ιαλυσό Ρόδου, όπως αποκαλύπτει η ΡΟΔΙΑΚΗ, διέθετε επίσης εκτός από πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει. 

Σύμφωνα με την αστυνομία και την έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε καταφέρει να στήσει μια μικρή αυτοκρατορία μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Εκτός από την πολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, ο ίδιος είχε καταφέρει να αποκτήσει, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια της ΜΚΟ, και μια επταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους, ενώ για άγνωστους λόγους ο ίδιος με τη σύζυγό του είχαν νοικιάσει μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια, πληρώνοντας ενοίκιο της τάξης των 5.000 ευρώ κάθε μήνα!

H... αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση του αυτοκράτορα της ΜΚΟ της… Αποναρκοθέτησης ξεκίνησε μόλις πριν από μερικούς μήνες. Ο ίδιος φρόντισε να φύγει αρχικά από τη Ρόδο και στη συνέχεια να φύγει από τη χώρα με προορισμό την Κύπρο στα μέσα του 2013 μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί μετέφερε και τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ΜΚΟ

Όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει, ο Κώστας Τζεβελέκος ήρθε από την Κύπρο στην Αθήνα, παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια, απολογήθηκε και προφυλακίστηκε. 

Από αυτοκράτορας... πωλητής στη λαϊκή της Ρόδου

Η χλιδάτη ζωή που έκανε ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα που είχε στην διάθεσή του να εξαφανιστούν γρήγορα και γι' αυτό -από τα μέσα του 2010- φρόντισε να αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα της Ρόδου. Μάλιστα, ενοικίασε κάποια κτήματα προς Καλαμώνα, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, η οικονομική του κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν τραγική και γι' αυτό είχε αναγκαστεί, μάλιστα, να στήσει πάγκο στη λαϊκή αγορά της Ρόδου, πουλώντας έτσι διάφορα λαχανικά, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά!


 

TAGS