Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80% έχουν παραδοθεί τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ με τον εξοπλισμό τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Κοντό, ο οποίος δηλώνει στο newpost ότι εντός της ημέρας η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Το επιστημονικό προσωπικό με τη σειρά του δεν συμμερίζεται ούτε τους υπολογισμούς ούτε την αισιοδοξία του προέδρου. Όπως λένε,από τη στιγμή που εκδόθηκε το ΦΕΚ κατάργησης του ΕΟΠΥΥ όλοι βρίσκοται σε διαθεσιμότητα και δεν μπορούν να υπογράψουν πρωτόκολλα παράδοσης.

«Χθες έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παραδώσουν γιατί δεν είχε εκδοθεί το ΦΕΚ. Αυτά είναι πολιτικάντηκες πρακτικές» λέει στο newpost ο κύριος Κοντός.

 

Πάντως οι γιατροί και το προσωπικό του Οργανισμού έχουν ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουν: θα προσφύγουν ένας προς έναν εναντίον της διαθεσιμότητας, ενώ υπάρχουν και φωνές που προτείνουν δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ της Αττικής, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

TAGS