Τίποτα δεν φανέρωνε τι θα συμβεί λίγη ώρα μετά απο ελαφρύ τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στην διασταύρωση Θολού στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας. Σε σύγκρουση δύο οχημάτων ενός ΙΧ φορτηγού (αγροτικού) και ενός ΙΧ επιβατηγού, τραυματίστηκε μια 62χρονη γυναίκα. 

Αρχικά εκτιμήθηκε πως ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς, όμως φαίνεται πως υπήρχε κάποια εσωτερική αιμορραγία. Η άτυχη γυναίκα κατά τη διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο υπέστη ανακοπή και εξέπνευσε. 

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς της πληροφορήθηκαν αρχικά για τον τραυματισμό και φτάνοντας στο νοσοκομείο, πληροφορήθηκαν ότι κατέληξε κατά τη μεταφορά. 

Η γυναίκα ταξίδευε απο την Αθήνα για το Επιτάλιο, τόπο καταγωγής του συζύγου της. Ο τελευταίος οδηγούσε το αυτοκίνητο όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με ένα ΙΧ φορτηγό που έστριβε προς το Θολό

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, όπου παρέμεινε για τις πρώτες βοήθειες ο άντρας και στη συνέχεια το ασθενοφόρο συνέχισε προς τον Πύργο με τη γυναίκα που ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση. 

Τελικά παρά τις προσπάθειες των διασωστών να σώσουν την 62χρονη αυτή εξέπνευσε πριν το ασθενοφόρο φτάσει στον Πύργο.