Προχωρά το νέο φιλόδοξο εγχείρημα της e-trikala Α.Ε., το θεματικό πάρκο με την επωνυμία «Μουσικό Χωριό», το οποίο θα στεγαστεί κατά πάσα πιθανότητα στο κτίριο της πρώην ΚΟΜΔΕ, στα Σαράγια.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Ανάδειξης και Αξιοποίησης του Τοπικού Πολιτισμού» ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου www.mousikoxorio.gr, τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των 80 ωφελούμενων (επιτυχόντες) και των 49 επιλαχόντων. Οι 80 ωφελούμενοι, άνεργοι του νομού μας, θα καταρτιστούν προκειμένου στη συνέχεια να εργαστούν μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της δράσης.

Στο Πάρκο Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης που θα αναπαριστά μια παραδοσιακή ελληνική γειτονιά της δεκαετίας 1950-60, μέσα από τα ουζερί και τις ταβέρνες, θα απασχοληθούν 35 άτομα, στην παραγωγή και διάθεση τοπικών προϊόντων θα απασχοληθούν 15 άτομα (στη βιολογική οικολογική παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και διάθεση τοπικών προϊόντων), στα δημιουργικά, πολιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα οι ωφελούμενοι θα είναι 20.

Επιπλέον, άλλα 10 άτομα, θα απασχοληθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 282.200 ευρώ και η ολοκλήρωση του τοποθετείται στο τέλος του έτους...