Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατατέθηκε από την Επιτροπή Αγώνα των Δικηγόρων Πειραιά, αφού την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αποτράπηκε η μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της οδού Θηβών στη Νίκαια- Ρέντη, ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Άλλωστε είχε προηγηθεί η πράξη του Ζ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία πάγωσε την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μεταβίβασης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων (και του «Κεράνη»).

Το πάγωμα έγινε διότι όπως διαπιστώθηκε από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντοπίστηκε παράβαση των αρχών της διαφάνειας και μάλιστα σε όλα τα στάδια.

Η μεταστέγαση απετράπη με σύσσωμη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με ποσοστό 98%! Το περίεργο είναι ότι οι μεθοδεύσεις συνεχίστηκαν παρά την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Πειραιά κ. Μιχαλολιάκου και την στήριξη μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.  

Το όλο θέμα αποτελεί ζήτημα φλέγον για όλο το δικηγορικό κόσμο του Πειραιά καθώς η απερχόμενη διοίκηση αγνόησε παντελώς τόσο την απόφαση της Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και την βούληση του Δήμου.

Σε μια θυελλώδη Γ.Σ. και μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα  η εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δ.Σ. Μαίρη Φλωροπούλου-Μακρή, ανέδειξε το θέμα και ενεργοποίησε κάθε συναρμόδιο φορέα της πόλης του Πειραιά και εν τέλει σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή βρέθηκε κατάλληλο κτήριο για το Δικαστικό Μέγαρο που είναι το εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην  Ραλλείου Σχολής δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Η κ. Φλωροπούλου – Μακρή η οποία διεκδικεί την Προεδρεία στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου που θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου, οραματίζεται το νέο Δικαστικό Μέγαρο να αντικαταστήσει το σημερινό κουφάρι της πρώην Ραλλείου Σχολής και να δημιουργήσει με το προσφάτως ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο και τη νέα γραμμή του Μετρό μια νέα εικόνα για το κέντρο του μεγάλου λιμανιού.

Δείτε ΕΔΩ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.