Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους που προωθούνται προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών - όπως αναφέρει και ανακοίνωσή της - κάλεσε τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα τους ζήτησε να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους της Ευρώπης και να αντισταθούν στο αντιλαϊκό, όπως το χαρακτήρισαν, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πορτοκαλί σημαίες που έγραφαν «Όλοι στους δρόμους», ενώ σήκωσαν πανό που ανέφεραν «Κλέβουν δικαιώματα ενός αιώνα, όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα» και «Όπου περνάει το ΔΝΤ κλείνουν σχολεία». Επίσης κοινό πανό ύψωσαν μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και έγραφε «Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και τα μνημόνια μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Τέλος, ακούστηκαν και συνθήματα κατά του πολέμου στην Λιβύη, ο οποίος, όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, γίνεται για τα πετρέλαια.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, μέλη της ΑΔΕΔΥ μαζί με μέλη της ΓΣΕΕ αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων που έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή.