Μέτρα για την πρόληψη των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από την επιδρομή ακριδών ανακοίνωσε η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

Η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας έδωσε οδηγίες προς τους δήμους της Αχαΐας και τα γραφεία αγροτικής οικονομίας και όπως αναφέρεται στις οδηγίες βασική προϋπόθεση για την πρόληψη των ζημιών από ακρίδες, αποτελεί ο εντοπισμός των «κηλίδων» και η έγκαιρη καταπολέμηση τους με ψεκασμό, πριν αρχίσουν να πετούν.

Όσον αφορά στον ψεκασμό, τονίζεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η βόσκηση, εκεί που γίνεται ακριδοκτονία και να υιοθετείται η σχετική σήμανση. Μάλιστα ως ύποπτες περιοχές θεωρούνται αυτές, όπου είχαν εντοπιστεί ακρίδες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τονίζεται, ότι οι εκκολάψεις συνεχίζονται μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ακριδόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν αρκετά δημοτικά διαμερίσματα στην Αιγιάλεια, όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, καθώς και δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Δυμαίων στην δυτική Αχαΐα.

TAGS