Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης ξεκινά ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο - Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2013.

Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η καταγραφή των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και πλέον οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση των ακραίων περιπτώσεων.

Το θέμα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και ο καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Μόσχος, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ν. Οικονόμου, Δ. Δερβένης, Ηλ. Ξηρακιάς και Φ. Λαμπρινίδης, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως είπε ο κ. Σκοτινιώτης ξεκινά τώρα η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. «Στόχος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τους επαγγελματίες οι οποίοι τοποθετούν αυθαίρετα τις πινακίδες, αλλά να συνεργαστούμε μαζί τους και να γίνει κατανοητό ότι το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει η πόλη να είναι ελκυστική και ασφαλής. Αυτό έχει αντανάκλαση, εν τέλει, και στον κύκλο εργασιών του κάθε επαγγελματία και κάθε επιχειρηματία της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης και απηύθυνε έκκληση σε όλους να συνεργαστούν με το Δήμο Βόλου για το σκοπό αυτό.

Ηδη έχει σταλεί σχετική επιστολή προς τα Επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς Συλλόγους της πόλης, με το αίτημα να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους. Η προθεσμία που έχει δοθεί λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και από τις αρχές Μαρτίου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην επιχείρηση αποξήλωσης.

Παρουσιάζοντας την καταγραφή της κατάστασης ο κ.Μόσχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επί σειρά ετών ανεξέλεγκτη τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων - επιγραφών, έχει ως συνέπεια την αισθητική αλλοίωση του αστικού - περιαστικού περιβάλλοντος, ενώ εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για απώλεια ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα χρησιμοποίησε τη διαδρομή Βόλος -Μαλάκι όπου εντοπίστηκαν 260 πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ υπολογίζεται ότι στο σύνολο του ενιαίου Δήμου οι παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες ξεπερνούν τις 800.