Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του 22χρονος αθίγγανος ο οποίος φέρεται ως μέλος της «σπείρας» που είχε «ρημάξει» τα χωριά της Ρόδου στις διαρρήξεις τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους. 

Ο νεαρός Ρoμά ο οποίος ήδη βρίσκεται στις φυλακές καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης για άλλη υπόθεση για την οποία έχει καταδικαστεί, προσήχθη χθες το πρωί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται. 

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές και για αυτήν την υπόθεση. 

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση, η οποία εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Σαλάκου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2013, κατηγορούνται ο 20χρονος αδελφός του 22χρονου, αλλά και δύο ακόμη άτομα ηλικίας 22 και 35 ετών αντίστοιχα τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης. 

Ο 20χρονος έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή στις αρχές Ιανουαρίου 2014 στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου συνοδευόμενος από το δικηγόρο του είχε αρνηθεί και αυτός τα όσα του καταλογίζονται. 

Ο ίδιος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Η δικογραφία της υπόθεσης που αφορά συνολικά 12 κλοπές σε σπίτια που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου, σχηματίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μετά από τριήμερη συστηματική έρευνα. 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δράστες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 49.500 ευρώ.