Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, θα γίνει η επίσημη έναρξη του φετινού καρναβαλιού από τον δήμο. Από τις 11 το πρωί έχουν στηθεί οι ψησταριές και παντού και όλοι ετοιμάζονται να τσικνίσουν. Οι κάτοικοι, πιστοί στο έθιμο, τιμούν την ημέρα ψήνοντας σε κάθε άκρο του νησιού, σε πλατείες, γειτονιές, σχολεία, χωριά και πόλεις.

Το απόγευμα στις 6.30 η Φιλαρμονική θα παιανίσει στους δρόμους. Η είσοδος του Κόντε Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη της Ζακύνθου θα γίνει στις 7 το απόγευμα με κατεύθυνση την πλατεία Αγίου Μάρκου όπου εκεί ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, θα κηρύξει την έναρξη του Καρναβαλιού.

Το επόμενο τριήμερο έχουν προγραμματιστεί αρκετές καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως παραδοσιακές ζακυνθινές ομιλίες, χορευτικά συγκροτήματα που θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, face painting στην κεντρική πλατεία του νησιού ενώ οι μικροί καρναβαλιστές, περιμένουν πως και πως το Πίκολο και την παρέα του την Κυριακή όπου θα παρελάσουν με κέφι και φαντασία στην πόλη. Στους σχηματισμούς, επίσης, θα λάβουν μέρος το δημοτικό σχολείο Μελιγαλά, νομού Μεσσηνίας και το 1ο Γυμνάσιο Αρτας.