Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι καθαρίστριες των σχολείων που από τον Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για τη δουλειά τους.

Παρ' όλα αυτά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, καθημερινά καθαρίζουν κανονικά τα σχολεία τους. Γι’ αυτό και το πρωί της Τετάρτης είχαν στο πλευρό τους μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πελοπίου.

Μέχρι και πέρσι, οι καθαρίστριες πληρώνονταν κανονικά από τους διευθυντές των σχολείων στα οποία εργάζονταν. Ωστόσο, από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους, άλλαξε και ο τρόπος πρόσληψης και πληρωμής τους. Ο δήμος θα έχει την ευθύνη πρόσληψης και υπογραφής της σύμβασης και η καταβολή των δεδουλευμένων θα γίνεται απευθείας στους λογαριασμούς των καθαριστριών, από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Ωστόσο, έξι μήνες μετά, οι καθαρίστριες δουλεύουν απλήρωτες και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα πάρουν τα δεδουλευμένα. Χρήματα που σε κάποιες περιπτώσεις, δεν συμπληρώνουν ούτε  έναν κανονικό μισθό, αφού οι οικονομικές απολαβές είναι πολύ μικρές -σε αντίθεση με το δύσκολο έργο τους- αφού η πληρωμή γίνεται βάσει αριθμού τάξεων.