Περισσότερα απο 700 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Δύο νεαροί άνδρες είχαν φορτώσει σε φορτηγό 35 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και προφανώς είχαν σκοπό να τα διοχεεύσουν στην αγορά.

Πρόκειται για έναν 31χρονο κι έναν 32χρονο, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη λιμενική αρχή στο 2οχλμ. Αλεξ/πολη-Άβαντα, όπου και συνελήφθησαν, ενώ ξεφόρτωναν το όχημα.

Συγκεκριμένα,στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού, όπου, κατόπιν παρακολούθησης, αντελήφθησαν φορτηγό αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι φόρτωσαν από την περιοχή σάκους με όστρακα και έπειτα κατευθύνθηκαν στο 2οχλμ. Αλεξ/πολη-Άβαντα, όπου και συνελήφθησαν, ενώ ξεφόρτωναν το όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου, κατόπιν ζύγισης-μέτρησης, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν όστρακα του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 742 κιλών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων, οι οποίες πρόκειται να καταστραφούν.