Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση ανεύρεσης πτώματος αγνώστου άνδρα στην παραλία Κατακόλου στη θέση Καβούρι, το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση και κανείς δεν είχε αναζητήσει κάποιον άντρα. Ο άγνωστος άνδρας βρέθηκε στην ακροθαλασσιά γυμνός από τη μέση και κάτω, αιμόφυρτος στο κεφάλι, μπρούμυτα και εκτιμάται πως η ηλικία του είναι άνω των 60 – 65 ετών, πιθανότατα Έλληνας. 

Περίπου στις δέκα το πρωί περίοικος που πραγματοποιούσε περίπατο στην παραλία, εντόπισε το πτώμα του άγνωστου άντρα εκεί που σκάει το κύμα. Κάλεσε άμεσα την Αστυνομία, ενώ παράλληλα λόγω αρμοδιότητας στην περιοχή, κλήθηκε και το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με επικεφαλής το διοικητή κ. Δίπλα, συνόδεψαν και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Ανδρικόπουλο που έφτασε στο σημείο, στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανή εγκληματική ενέργεια σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Όμως την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε το Λιμεναρχείο Κατακόλου. 

Κανείς δεν μπορεί να δώσει κάποια σαφή εκτίμηση για την υπόθεση. Είναι όμως πολλά δεδομένα που χωρούν περισσότερων της μιας ερμηνείας. Η εικόνα του πτώματος έδειχνε πως ο θάνατος είχε επέλθει σε λιγότερες από 24 ώρες, από το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης.

Το γεγονός ότι το μαγιό του νεκρού βρέθηκε σε κοντινή απόσταση δικαιολογείται κατά μια ερμηνεία πως βγήκε από τα κύματα που τον παρέσυραν. Το αίμα στο πρόσωπο εκτιμάται ότι μπορεί να οφείλεται σε επίθεση που δέχθηκε ο νεκρός από ψάρια μέσα στο νερό, ή από την πίεση. Το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί και το κεφάλι του ήταν μπλαβισμένο, ίσως λόγω της παραμονής για ώρες στο νερό. Όμως δεν ήταν εφικτό να φανεί αν έφερε χτυπήματα, ή τραύματα στο πρόσωπο, ή αλλού, αν και υπήρχαν κάποια σημάδια στο σώμα του.