Πορτοκάλια στην πόρτα του κτιρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου πέταξαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μετά τη συγκέντρωση στα διόδια της Νεστάνης.

Στην «κεφαλή» της πορείας ήταν αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με πορτοκάλια, ενώ από πίσω ακολουθούσε κόσμος με πανό, οι οποίοι μόλις έφτασαν έξω από την πόρτα της Περιφέρειας πέταξαν πορτοκάλια.

Στη συνέχεια, ανέβηκε πάνω η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από αγρότες όλων των περιοχών.

Η συντονιστική κατέθεσε αιτήματα και ζήτησε έμπρακτη στήριξη, ξέροντας ότι η περιφέρεια δεν μπορεί μεν να αποφασίσει τουλάχιστον όμως μπορεί να πιέσει και όχι απλά να εκδώσει ένα ψήφισμα άνευ ουσίας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός στη χώρα βάζοντας απέναντι στην κοινωνία τη μεγάλη οικογένεια της αγροτικής οικονομίας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε ότι, «είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι με την πλευρά αυτών που υγιώς υποστηρίζουν ότι η αγροτική οικονομία είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα της προσπάθειας της χώρας για έξοδο από την κρίση», ενώ ανέφερε ότι με εντολή του, στελέχη της Περιφέρειας θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε στον πρόεδρο του συντονιστικού οργάνου των αγροτών Παναγιώτη Πεβερέτο και στην υπόλοιπη αντιπροσωπεία, ότι θα φέρει το ψήφισμα των αγροτών στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ως έκτακτο θέμα, ώστε με ομόφωνη απόφαση να ενισχύσει τον αγώνα τους.