ΕΛΛΑΔΑ

Οι εξηγήσεις Σπανού στον ανακριτή για «πολυκατοικίες» και «ψάρεμα»

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2014, 08:10 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2014, 16:17
Οι εξηγήσεις Σπανού στον ανακριτή για «πολυκατοικίες» και «ψάρεμα»
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις 10 το πρωί απολογείται ο Γιώργος Σπανός στον 7ο τακτικό ανακριτή Πειραιά για την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ Μανώλης Χατζόπουλος, ο τελωνειακός Σακελλάρης Βογιατζής και άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Τρεις ώρες κατέθεσε ο Γιώργος Σπανός στον 7ο τακτικό ανακριτή Πειραιά για την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, προθεσμία για αύριο πήρε ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ Μανώλης Χατζόπουλος, ενώ απολογούνται σήμερα ο τελωνειακός Σακελλάρης Βογιατζής και άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι. 

Η απόφαση για τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος θα ληφθεί μετά τις άλλες απολογίες που είναι προγραμματισμένες για τη συνέχεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρους τους, το ποσό για το οποίο κατηγορούνται δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ, που εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. (σε διαφυγόντες δασμούς) αλλά 662.800 ευρώ.

Το λαθρεμπόρευμα για το οποίο κατηγορούνται έιναι μηδαμινό, καθώς 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου αντιστοιχούν σε φόρους μόλις 470 ευρώ. 

Υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων δασμών και φόρων, ούτε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ούτε και προκύπτει από τις απομαγνητοφωνήσεις χρηματική συναλλαγή.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες, προσπαθούν να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. ενώ για τις «πολυκατοικίες» (κατά την αστυνομια συνθηματικό για το πρατήριο) λένε ότι όντως εννοούσαν πολυκατοικίες κοντά σε βενζινάδικα, οι ένοικοι των οποίων διαμαρτύρονταν λόγους υγιεινής. Το «ψάρεμα» (έλεγχος κατά την αστυνομία) είναι όντως ψάρεμα αφού ο Σπανός με τον τελωνειακό υπάλληλο έχουν φιλική σχέση λόγω συγγένειας των γυναικών τους και για τον λόγο αυτό ψάρευαν μαζί, ενώ προσκόμισαν και σχετικά φωτογραφικό υλικό.

Σχετικά με το δημοσίευμα για τον ποδοσφαιριστή και τις υπόνοιες για στημένα παιχνίδια, οι δικηγόροι λένε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εκλήθη να καταθέσει ως μάρτυρας στην Ασφάλεια και στη συνέχεια έφυγε αφού δεν κρίθηκε κατηγορούμενος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου.

Οι δικηγόροι, σχολιάζοντας το ότι δεν έχει εμπλακεί το ΣΔΟΕ στην υπόθεση αλλά την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, αφήνουν υπόμοιες για σκοπιμότητα και πι συγκεκριμένα ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την υπόθεση. 

Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν για συμπαράσταση συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου.