Στάση εργασίας στα λιμάνια από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι τις 11 έχουν εξαγγείλει οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες που αντιδρούν στην παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών» και προαναγγέλουν κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως στις 11 το πρωί, ενώ προγραμματίζουν συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, έξω από το κτίριο της Διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους προειδοποιούν ότι  η «κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα».