Με κέφι και φαντασία ξεχύθηκαν οι μικροί καρναβαλιστές σε πολλές πόλεις της χώρας, συμμετέχοντας στη «Μικρή» Αποκριά, την παρέλαση των παιδιών.

Μόνο που ο καιρός δεν έκανε...το χατήρι σε όλους τους μικρούς «μασκαράδες» καθώς δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Πάντως, από την Πάτρα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, τα μικρά παιδιά- ή όσοι παραμένουν παιδιά- το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές στην Πάτρα

Από νωρίς το πρωί η Πάτρα γέμισε χαμόγελα. 

Στην αφετηρία 8000 λιλιπούτειοι -και όχι μόνο- καρναβαλιστές κατανεμημένοι σε 76 ομάδες παρελαύνουν με επικεφαλής την Μπαντίνα, τον Τζίτζικα (την μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών) και την ομάδα του θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και πλαισιωμένοι από τα 7 άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα.

Στην παρέλαση και τη μεγάλη γιορτή που θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα συμμετέχουν παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σώματα προσκόπων, σχολές χορού, κέντρα ξένων γλωσσών, ΑΜΕΑ, σύλλογοι, ανεξάρτητες ομάδες και ελεύθερες συμμετοχές.

Στολές πρωτότυπες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, ευρηματικές, ανατρεπτικές, αυτοσχέδια εμπνευσμένες και στην πλειοψηφία τους επηρεασμένες από το φετινό θέμα με τα χρώματα, τις ζωγραφικές πινελιές, τις ιδέες, το χιούμορ και τη φαντασία να κυριαρχούν, θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό καλώντας τους μικρούς μας σε ένα πάρτι χωρίς σταματημό, σε μια συμμετοχή γεμάτη δράση.

Οι κουδουνοφόροι στη Θεσσαλονίκη

«Γεύση» παραδοσιακής Αποκριάς πήραν, από νωρίς, οι Θεσσαλονικείς όταν οι κουδουνοφόροι του Σοχού έκαναν την εμφάνισή τους στο Λευκό Πύργο.

Ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές καi φορώντας τα γνωστά τους κουδούνια, έδωσαν μία iδέα από το ξέφρενο γλέντι που θα ακολουθήσει στο Σοχό το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μικρή Αποκριά στην Κοζάνη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στις εκδηλώσεις της Μικρής Αποκριάς στην Κοζάνη για άλλη μια χρονιά.

Η είσοδος του Καρνάβαλου και των μεταμφιεσμένων παιδιών στο κέντρο της πόλης, τα οποία γιόρτασαν όπως κάθε χρόνο την παιδική αποκριά, «άναψε» το γλέντι και έδωσε μια «πρόγευση» για την ερχόμενη τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.


Παρέλαση και στη Σούδα

Από τη δημοτική ενότητα Σούδας του δήμου Χανίων ανοίγει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Χανιά.

Το Σουδιανό καρναβάλι συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής και όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, όλα είναι έτοιμα και για τη φετινή γιορτή. 
Η παρέλαση των 20 αρμάτων και των 24 καρναβαλικών ομάδων θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, αύριο Κυριακή, από τα ναυταθλητικό κέντρο της Σούδας για να καταλήξει στην πλατεία της Σούδας, όπου αμέσως μετά η διασκέδαση θα συνεχιστεί έως...εξαντλήσεως των μασκαράδων και μη.

Όλα τα άρματα και οι ομάδες είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα ενώ το άρμα που ξεχωρίζει είναι το πειρατικό καράβι με τους 60 ναύτες που θα κάνουν «πειρατεία» στο λιμάνι της Σούδας.
 

Άκυρο το παιδικό καρναβάλι λόγω... καιρού στην Ξάνθη

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών προγραμματισμένη για τις 11:30, το πρωί της Κυριακής, Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση «Mundialito» στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Πολιτισμού «Ζητούμε συγνώμη από τους μικρούς μας φίλους, αλλά θα τους ταξιδέψουμε στο ρυθμό των απόκρεων με άφθονο κέφι και πολύ χορό την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:30.»