Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, σε κεντρικά σημεία της πόλης της Καρδίτσας, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ.

Μέχρι και την Πέμπτη 20/2 είχε ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των συνολικά 6 κάδων επί της οδού Αγ. Κων/νου (2) και Ιεζεκιήλ (2) στη διασταύρωση με την οδό Χαρίτου και (2) έναντι Μητροπολιτικού Μεγάρου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των υπολοίπων 6 επί της οδού Υψηλάντου (από 2 στις διασταυρώσεις με τις οδούς Κουμουνδούρου, Χατζημήτρου και Σμύρνης αντίστοιχα)

Οι υπόγειοι κάδοι θα τεθούν σε λειτουργία από το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη, -οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση των χώρων- με εξαίρεσητους κάδους επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου που δίδονται σε χρήση από την Παρασκευή 21/2.

Έως τότε για την απόθεση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί τροχήλατοι κάδοι, οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά.