Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων με ναυτιλιακό καύσιμο. Ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα απολογήθηκαν στον 7ο ανακριτή Πειραιά ο υπεύθυνος πλάστιγγας του ΟΛΠ, δύο οδηγοί βυτιοφόρων και ένας πρατηριούχος. 

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε το υπ' αριθμόν 1494/2012 βούλευμα, που είχε εκδοθεί για σχετική υπόθεση και ακυρώνει πράξεις της προδικασίας, και με βάση το οποίο υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος που έχει κατασχεθεί και κοστολογείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ, δεν έχει προσδιοριστεί από αρμόδια όργανα, που σε αυτή την περίπτωση είναι το τελωνείο, με σχετική έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαβιβάσει το αίτημα στην εισαγγελέα που αναμένεται να προχωρήσει στη σύνταξη υπομνήματος προς το δικαστικό συμβούλιο.

Εξάλλου, στις 15:00 αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού πέντε άτομα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ένας τελωνειακός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ένας μηχανικός πλοίου.