Εδραιώνεται η συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων

Εδραιώνεται η συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων

«Προοπτικές των σχέσεων μεταξύ ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων» είναι ο τίτλος του επιστημονικού συμποσίου που θα διοργανώσουν από κοινού στη Θεσσαλονίκη τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην Πρυτανεία ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Τιράνων με επικεφαλής τον πρύτανη Ντόρι Κούλε, στην οποία συμμετείχε και ο πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Ριζά Πόντα.

Το συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ, θα επικεντρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες (Οικονομία, Πολιτισμός/Παιδεία και Περιβάλλον), με ομιλητές έναν εκπρόσωπο από κάθε Πανεπιστήμιο για κάθε τομέα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εδραίωση της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο και κατ' επέκταση η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με δεδομένη την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Τίρανα για ένταξή τους στην "ευρωπαϊκή οικογένεια".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο