Πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ επέβαλλαν μέλη των Κλιμακίων Ελέγχων Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας σε δύο παραβάτες, στα πλαίσια της πάταξης του παρεμπορίου.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν σήμερα, σχετικούς ελέγχους, περιπολώντας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών και σε τέσσερις περιπτώσεις, το εν λόγω Κλιμάκιο Ελέγχου διενήργησε κατασχέσεις – καταστροφές διαφόρων προϊόντων (προϊόντα γης και θάλασσας, αρώματα και κολώνιες), με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο καθ΄ όλη τη διάρκεια του ελέγχου.

Στις δύο εκ των τεσσάρων περιπτώσεων (στις υπόλοιπες δύο οι κάτοχοι των κατασχεθέντων – καταστραφέντων προϊόντων τα είχαν εγκαταλείψει), επιβλήθηκε στους παραβάτες το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία πρόστιμο των 1.000 € στον καθένα, για έλλειψη άδειας.