Πεζή διαμαρτυρία ενάντια στο νέο φορολογικό καθεστώς πραγματοποίησαν, σήμερα, αγρότες και φορείς του νομού Σερρών, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματά τους (μεταφρασμένα σε βουλγαρικά και αγγλικά) και σερραϊκά προϊόντα.

Στη «μεγαλειώδη», όπως τη χαρακτήρισαν οι διοργανωτές, διαμαρτυρία συμμετείχαν αγρότες από όλο τον νομό Σερρών και -μεταξύ άλλων- η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, το Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, το Σωματείο Μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς, οι οπωρολαχανοπώλεις, ο Σύλλογος Κρεοπωλών, σύλλογοι των ταξί, ο Σύλλογος Οδηγών Ιδιοκτητών Φορτηγών του νομού κ.ά.

«Στείλαμε ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σωτήρης Κοτσαμπάς, επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας τώρα αρχίζει».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 4 το απόγευμα και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, παρουσία και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να παρακωλύεται η κίνηση των οχημάτων.

Στο μεταξύ, μετά τη σημερινή διαμαρτυρία, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή εκπροσώπων από αγρότες και οικονομικούς φορείς του τόπου, που αναμένεται, εντός των επόμενων ημερών, να αποφασίσει για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεων.