Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη περίπου για μισή ώρα, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οδηγοί ταξί από όλη την Αρκαδία, διαμαρτυρόμενοι, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για την μεταφορά των μαθητών, τόσο για την περσινή όσο και για την φετινή σχολική χρονιά.

Αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα όπου άκουσε τα αιτήματά τους κι εξέφρασε την συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι, ‘’συμπαρίσταμαι και συμπάσχω μαζί τους γιατί τους οφείλονται περί τα 35.000 ευρώ στον καθένα και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα’’.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε ότι, ‘’πρόκειται για μια υπόθεση που μας στεναχωρεί γιατί έχουν απόλυτο δίκιο. Σε δύσκολη θέση όμως είμαστε κι εμείς γιατί κληρονομήσαμε μια προβληματική κατάσταση και προσπαθούμε να δώσουμε λύση ως ενδιάμεσος φορέας’’. Εξήγησε ότι επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη κι αυτός με την σειρά του με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο κι έλαβαν την διαβεβαίωση ότι τα οφειλόμενα για το 2011 είναι θέμα ημερών να εκταμιευτούν, ενώ για τις οφειλές του 2010 είπε ότι ‘’έχει μπλοκάρει η υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο’’.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας διευκρίνισε ότι το ΚΤΕΛ ως ανάδοχος του έργου της μεταφοράς των μαθητών, είναι ο φορέας που οφείλει τα χρήματα στους οδηγούς ταξί. Υπογράμμισε ότι συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα με την μεταφορά των μαθητών αφού διαπίστωσε ότι την ίδια ώρα σε πολλά χωριά εκτός από το λεωφορείο πηγαίνουν από ένα ως τρία ταξί για να μεταφέρουν μαθητές και δεσμεύτηκε ότι όταν γίνει η εκταμίευση των οφειλομένων για το 2011 στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας, θα παρέμβει ώστε να αποπληρωθούν οι οδηγοί των ταξί.