Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ, ενάντια στις «διαθεσιμότητες-απολύσεις» εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, απομένουν λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1,845 καθηγητές από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και «η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων».

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη, κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14» διαμηνύει και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα να οργανώσουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές ΕΛΜΕ και την ομοσπονδία. 

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ κηρύσσει την ίδια ημέρα στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.).

Καλεί επίσης τα ΔΣ των ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας την ίδια ημέρα.

TAGS