Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

«Ζω στο πετσί μου τη βαρβαρότητα αυτής της κρίσης». Η κυρία Άννα, 55 ετών, ζει στα Εξάρχεια όλη της τη ζωή. Ήταν πάντοτε αξιοπρεπής και με αξιοπρέπεια μας μιλάει για την οικονομική της κατάσταση που της έχει στερήσει το νερό, στο κέντρο της Αθήνας. 

«Η ΕΥΔΑΠ δεν έκανε κάτι παράνομο, δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ για αυτό», λέει μιλώντας στο newpost. Είναι δακτυλογράφος και μέχρι πριν τρία χρόνια ήταν εξωτερικός συνεργάτης εκδοτικών οίκων. Με την κρίση κανένας δεν της αναθέτει δουλειά, έχει μείνει λοιπόν χωρίς κανένα εισόδημα. Το χρέος της στην ΕΥΔΑΠ έφτασε τα 650 ευρώ

«Πριν από έξι μήνες μου έκοψαν το νερό και πήγα στην ΕΥΔΑΠ και έκανα διακανονισμό. Μου πρόσφεραν 14 δόσεις. Τελικά δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ ούτε σε αυτό. Μια επιτροπή κατοίκων ήρθε και επανασυνέδεσε το ρολόι πριν δυο μήνες και είχα υδροδότηση στο σπίτι. Την περασμένη Πέμπτη η ΕΥΔΑΠ “ξήλωσε” το ρολόϊ». 

Η 55χρονη γυναίκα δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από την ευκαιρία να εργαστεί. «Ψάχνω για δουλειά, για μια οποιαδήποτε εργασία. Αν όμως έχεις περάσει τα 45 σε αυτή τη χώρα την έχεις “βαμμένη”». 

Η παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ 

Παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ έκανε το newpost μόλις έγινε γνωστή η ιστορία. Μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης επιμένουν ότι «οι διακανονισμοί της ΕΥΔΑΠ είναι οι πιο ευνοϊκοί» και διαβεβαιώνουν ότι θα δοθεί στην 55χρονη κάθε δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα. 

Βέβαια η καταναλώτρια δεν είχε ενημερωθεί, όταν απευθύνθηκε πριν από μήνες στην ΕΥΔΑΠ, για το δικαίωμα να κάνει διακανονισμό 36 δόσεων. 

Αργά το βράδυ τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκαν ότι μέσα σε 48 ώρες το ρολόι θα επιστραφεί στην  55χρονη.

TAGS