Στα 4 εκατ. ευρώ «κλείδωσε» τελικά η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο ανακριτής, Γ. Ανδρεάδης, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, έκανε δεκτή την πρόταση της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου και αποφάσισε να μειώσει κατά ένα εκατ. ευρώ την αρχική εγγύηση των 5 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί. 

Τώρα, ο κ. Κοντομηνάς καλείται να καταβάλει το ποσό των 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά με εγγυητική επιταγή Τραπέζης και μέρος αυτού με εμπράγματες εγγυήσεις σε ακίνητα έως τις 21 Μαρτίου, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Η κ. Παπανδρέου στο σκεπτικό της μείωσης της εγγύησης έκανε αναφορές στον «πολυτελή βίο, στα πανάκριβα αυτοκίνητα, στα σκάφη αναψυχής και στα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς» του επιχειρηματία, ο οποίος με αίτησή του στον ανακριτή είχε ζητήσει να καταβάλει 500.000 ευρώ.

Με την πρόταση αυτή, η εισαγγελέας υποστήριζε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε και έτσι ανέφερε ότι εφόσον γινόταν δεκτή από τον ανακριτή η μείωση που προτείνει για την εγγυοδοσία, δηλαδή 4 αντί για 5 εκατ. ευρώ, θα έχει ο επιχειρηματίας τη δυνατότητα να καταβάλει το 1 εκατ. ευρώ στο ΤΤ, «προς εξυπηρέτηση των δανείων του».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τού κ. Κοντομηνά για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του ΤΤ, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών, το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη και είχε επιβάλει στον κ. Κοντομηνά, πλην της χρηματικής εγγύησης, και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.