Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής εν όψει του β΄ γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την ερχόμενη Κυριακή και Τρίτη, 2 και 4 Φεβρουαρίου 2014, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι το αποτέλεσμα το εκλογών του α΄ γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «δεν είναι μία προσωπική, αλλά μία συλλογική επιτυχία των δικηγόρων και μόνον» και προσέθεσε: «Είναι η έμπρακτη απάντησή τους στη διαρκή υποβάθμιση του ΔΣΑ, στην απομείωση του κλάδου μας και του θεσμικού μας ρόλου».

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής επανέλαβε ότι η κάθοδός του στις δικηγορικές εκλογές «δεν ήταν μια προσωπική του πρωτοβουλία, αλλά μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας, ανταποκρίθηκα στην πρόταση συναδέλφων του, που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις και χώρους».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής, έθεσε σε ανοιχτό διάλογο ορισμένες από τις προγραμματικές θέσεις του, όπως είναι η έμπρακτη διεκδίκηση ενός δίκαιου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί στους αρμόδιους φορείς με τεκμηριωμένες προτάσεις.

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής προτείνει το διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΔΣΑ σε ετήσια βάση, από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και τη σύσταση μόνιμης επιτροπής στον ΔΣΑ για ζητήματα συνταγματικότητας και προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων.