Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και την τράπεζα Marfin με την οποία έχει συνάψει δάνειο, όπως είπε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά από μεσολάβηση του Υπουργείου έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και αποφασίστηκε να διερευνηθεί ο τρόπος της συνέχισης της χρηματοδότησης του Ντυνάν από τη Marfin.

Σε λίγες ημέρες θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία που θα απελευθερώσει τις δυνάμεις του Ντυνάν και θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε’’, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως και τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας για το Ωνάσειο Καδιοχειρουργικό Κέντρο για το οποίο αποκάλυψε ότι είχε έλλειμμα περίπου 25 εκ ευρώ, πέρα από τα 7,3 που ήταν η κρατική επιχορήγηση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωνασείου κ. Αλιβιζάτος εξήγησε ότι το έλλειμα οφείλεται αφενός στις υποτιμολογημένες πράξεις και αφετέρου στην αύξηση των αποδοχών του προσωπικού.  ‘’ Πρέπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι ότι η περίοδος των παχέων αγελάδων έχει τελειώσει και πρέπει να γίνουν περικοπές’’, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλιβιζάτος.