Εκτός από τρεις οδηγούς βυτιοφόρων, οι οποίοι ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ομολόγησαν ότι παρακρατούσαν πετρέλαιο το οποίο διέθεταν σε πρατήριο συγκατηγορουμένου τους, για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους, κανένας άλλος από τους συνολικά 16 συλληφθέντες για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων δεν παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο κύκλωμα.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο προφυλακισμένος πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο οποίος υποστήριξε ότι γίνονταν όλα νομότυπα, ενώ δήλωσε ότι θα στραφεί νομικά εναντίον των οδηγών βυτιοφόρων που έβλαψαν το όνομα της εταιρείας του.

Σύμφωνα με το Έθνος, στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τα όσα ακούγονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ. Σπανού, όπου γίνεται λόγος για «ψάρεμα», που κατά τις Αρχές είναι συνθηματική ορολογία, ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ απάντησε: Eννοούσε ψάρεμα με... πραγματική βάρκα και ψάρια.

Σπανός: Έχω ανθρώπινες φιλικές σχέσεις με τον κ. Βογιατζή. Στο παρελθόν έχω πάει μαζί του και με τον υπάλληλο μου Γεώργιο Ρηγάκη για ψάρεμα. Και αφορούσε τόπους για ψάρεμα, διότι δύο χόμπι έχω, το ποδόσφαιρο και το ψάρεμα.
Ανακριτής: Όταν λέγατε ότι «σήμερα οι φίλοι μας θα πάνε για ψάρεμα να δοκιμάσουν τη μηχανή...» σε τι αναφερόσασταν;
Σπανός: Γνωρίζω ότι, έχει, λόγω της εργασίας του, ιδιαίτερο φόρτο, στο τέλος της ημέρας, αν ήθελα να πάμε για ψάρεμα, μετά το τέλος της εργασίας του το μεσημέρι.
Ανακριτής: Ποιοι είναι αυτοί οι τόποι που αναφέρεται ο Βογιατζής;
Σπανός: Υποθέτω ότι, εννοεί τόπους για ψάρεμα.
Ανακριτής: Συνήθως με τι καιρό ψαρεύετε;
Σπανός: Να μην έχει κακοκαιρία.