Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για την ασφάλεια των Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία επισημαίνει στο newpost.gr η Αλεξάνδρα Προτσένκο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. 
 
Η κυρία Προτσένκο μάλιστα δηλώνει εξοργισμένη γιατί όπως λέει δημιουργήθηκε κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας για τους 150.000 Έλληνες χωρίς να υπάρχει λόγος. Όπως ισχυρίζεται ποτέ δεν δήλωσε πως κινδυνεύουν Έλληνες στην Ουκρανία από ακροδεξιά στοιχεία. 
 
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας υπογραμμίζει πως όλοι οι Έλληνες στην Ουκρανία ζουν και εργάζονται κανονικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους. Τα μαγαζιά τους και οι επιχειρήσεις τους λειτουργούν κανονικά όπως και τα ελληνικά σχολεία της Ουκρανίας. 
 
«Κανένας έλληνας δεν έχει δεχτεί απειλές από κανέναν», εξηγεί και προσθέτει πως «η περίπτωση του ξυλοδαρμού του ελληνικής καταγωγής βουλευτή δεν έχει λόγω της καταγωγής του αλλά επειδή είναι βουλευτής του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας». 
 
Τονίζει πως μπήκε στο στόχαστρο των ακροδεξιών λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και όχι λόγω της ελληνικής καταγωγής του. Μάλιστα όπως είπε επικοινώνησε μαζί του και είναι καλά στην υγεία του. 
 
Η κ. Προτσένκο κατέληξε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ελληνικούς συλλόγους στη χώρα  με στόχο «όλοι  οι Έλληνες να είναι ενωμένοι».