Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης διατηρούν στην ΔΕΗ πρόεδρο τον κ. Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος ήταν επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου  επί υπουργίας Μπιρμπίλη. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ποινικές διώξεις εναντίον του- για δύο τουλάχιστον υποθέσεις- συμπεριλαμβανομένης και αυτής της απιστίας σε συνεργασία με τον κ. Φωτόπουλο.

Η κυβέρνηση διατηρεί επίσης τον διευθυντή νομικών υπηρεσιών Αργύρη Οικονόμου, που σε συνομιλία που είχε με το newpost.gr, αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που διέρρεε στον Τύπο στοιχεία για υπερβολικές απολαβές του μέλους του Δ.Σ κ. Θέου (διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου και παραμένει στο ΔΣ μέχρι σήμερα), παράλληλα χαρακτήρισε λαμόγιο και ψυχοπαθή τον σημερινό πρόεδρο της ΡΑΕ και τίμιο αγωνιστή, τον κ. Φωτόπουλο. Η υπόθεση των καταγγελιών του κ. Οικονόμου διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές αρχές. 

Ο κ. Φωτόπουλος ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζεται ότι δεν άφηνε επί προεδρίας Αθανασόπουλου το ΔΣ της ΔΕΗ να συνεδριάσει, εμποδίζοντας την είσοδο των μελών στην αίθουσα, όταν επρόκειτο να ληφθεί κάποια απόφαση που, η οποία κατά την κρίση του, θα ζημίωνε τη ΔΕΗ. Σε άλλες περιπτώσεις όμως που ήταν προφανής η ζημία της ΔΕΗ και μειοδοτούσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλοντας σκάνδαλα, ο κ. Φωτόπουλος έκανε το… «παγώνι» ενώ σήμερα συμμετέχει ο ίδιος στο ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο κ. Φωτόπουλος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα της ΔΕΗ και παραμένει ελεύθερος με εγγύηση.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι διοικούν σήμερα τη ΔΕΗ!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα δοθούν στη Βουλή, μετά την ερώτηση του βουλευτή Ντινόπουλου, από τα οποία θα διαφανεί πλήρως αν σωστά πράττει η κυβέρνηση που διατηρεί τον κ. Ζερβό στο τιμόνι της ΔΕΗ, αν σωστά πράττει που διατηρεί τον κ. Οικονόμου και ανέχεται τον κ. Φωτόπουλο, αφού κανείς από τους τρεις δεν είδε τίποτα μεμπτό στην υπόθεση της Ρόδου. Σε μια υπόθεση όπου σπαταλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια για ένα έργο που λιμνάζει επί χρόνια. Και αυτό  γιατί η νομική υπηρεσία δεν φρόντισε να εξασφαλίσει εγκαίρως κατάλληλους τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου, ώστε να είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικών αδειών, αλλά φρόντισε να υποστηρίξει ότι ο εργολάβος δικαιούται αποζημιώσεις, γιατί το έργο καθυστερεί με υπαιτιότητα της ΔΕΗ!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της Ρόδου, όπου ανατέθηκε έργο με τίμημα 50% πάνω από τον προϋπολογισμό, που η ανάθεση μεγάλου έργου έγινε με απόφαση του Δ.Σ κατά πλειοψηφία και με μέλη του Δ.Σ να μειοψηφούν και να καταγγέλλουν σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις, που η σύμβαση άλλαξε στην πορεία για να πληρωθούν δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι προβλεπόμενες άδειες. Η νομική υπηρεσία εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση προϋποθέσεων καθυστέρησης του έργου και ταυτόχρονα να ευλογεί την καταβολή εκατομμυρίων σε αποζημιώσεις.

Και βέβαια, αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν οι αντιδράσεις και οι χειρισμοί του τίμιου- κατά τον κ. Οικονόμου- Φωτόπουλου σε κάθε μια από τις περιπτώσεις αυτές είτε με την ιδιότητα του αρχισυνδικαλιστή είτε με αυτή του μέλους του ΔΣ.

Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες αποκαλύψεις δεν θα πλήξουν την ΔΕΗ.  Γιατί ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος απέναντι σε κάθε είδους ανομία: Όλα στο φως!!!