Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την τρόικα όπου και ενημέρωσε μεταξύ άλλων, τους εκπροσώπους των πιστωτών για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. 

Την ίδια ώρα, ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, ενώ από τη χρήση χημικών μια γυναίκα έπεσε στο δρόμο καθώς εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα.  Η Σταδίου είχε κλείσει και τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απομονώσουν τους 200 διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο για να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και να μπορέσει η τρόικα να φύγει. Η αστυνομία προχώρησε μεταξύ άλλων και στην προσαγωγή του μέλους της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη, ο οποίος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους τέσσερις και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Τελικά, η τρόικα αποχώρησε με... γιουχαίσματα, αποδοκιμασίες και μπουκάλια νερού που εκτόξευσαν διαδηλωτές. Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικας μπήκε από την πλαινή είσοδο στο υπουργείο. 

Ωστόσο, επεισόδεια και προσαγωγές σημειώθηκαν και νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ αστυνομικών, καθηγητών και σχολικών φυλάκων, ενώ η συγκέντρωση έχει μεταφερθεί έξω από το ΥΠΟΙΚ όπου παργαματοποείται η συνάντηση.

Έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί πλήθος καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών που είναι σε διαθεσιμότητα οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα των συγκεντρωμένων κατάφερε και εισήλθε στο εσωτερικό του υπουργείου. Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ τους έβγαλαν με χρήση χημικών ξανά στο δρόμο ενώ προχώρησαν και σε 17 προσαγωγές εκ των οποίων 15 καθηγητών και δύο σχολικών φυλάκων. 

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ ανάμεσά τους σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.