Αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον των ρώσων επενδυτών για το real estate στην Κρήτη, όπως κατέδειξαν και πρόσφατες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για να ενημερωθούν οι επενδυτές αυτοί για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα μας. Και οι περισσότεροι προσανατολίζονται στο να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις σε συνεργασία με τοπικές επενδυτικές εταιρείες.

Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου το ενδιαφέρον, των ρώσων επενδυτών προκάλεσαν οι παρουσιάσεις των κατασκευαστικών έργων παραθεριστικής κατοικίας που αναπτύσσονται στις διάφορες περιοχές της Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κρήτη από την "Επενδυτική Κρήτης", στην Κεντρική Ελλάδα από την εταιρία "ΛΕΒΕΝΤΗ Α.Ε.", στην Χαλκιδική από την εταιρία "Χαντζής και ΣΙΑ Ο.Ε", στην Τζια από τον αρχιτέκτονα Χ. Βλάχο, στο Πήλιο από την εταιρία "Νέα Κτηματική Α.Ε." και στο Λουτράκι από την "Domus Ars".

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο, από ελληνικής πλευράς ενδιαφέρον για συνεργασία με ρώσους επενδυτές στον χώρο του real estate εκδήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι όμιλοι: της Μοχλός που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του "Πόρτο Καρράς" στη Χαλκιδική, ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα, η Προμηθέας Gas του Ομίλου Κοπελούζου, η Lamda Development του Ομίλου Λάτση, ο όμιλος J&P Development, η μεσιτική εταιρεία Aspis Real Estate και πληθώρα μικρότερων επιχειρηματιών και μεσιτικών γραφείων.

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν από τις ιδιαίτερες συναντήσεις, b2b, στις οποίες πήραν μέρος εκπρόσωποι των μεγάλων ρωσικών μεσιτικών γραφείων, τα οποία ειδικεύονται στην πώληση εξοχικών κατοικιών και τουριστικών ακινήτων της Μεσογείου στην ρωσική αγορά. Στις συναντήσεις συμμετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων.