Το βιβλίο της παρουσίασε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο Κηφισιάς η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία σχολίασε την πολιτική σκηνή της χώρας παραθέτοντας τη δική της επιχειρηματολογία για την κρίση στην Ελλάδα.

Η κυρία Αγγελοπούλου μετά την παρουσίαση του βιβλίου της «Γιάννα» μίλησε για τη νέα της δουλειά, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που, όπως είπε, «αποτελούν τον πυρήνα του βιβλίου της» και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει σήμερα η χώρα σημειώνοντας ότι η έλλειψη ηγεσίας οδήγησε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο της κρίσης.

Σύμφωνα με την κυρία Αγγελοπούλου, η ανάληψη ευθύνης είναι αυτή που θα μπορούσε να βγάλει από την κρίση τη χώρα και μόνο με αποτελεσματικότητα μπορούμε να έχουμε μέλλον. 

Μάλιστα όπως τόνισε ανάληψη ευθύνης σημαίνει προθυμία, αποφασιστικότητα, να βγαίνεις στην πρώτη γραμμή, να διεκδικείς το ρόλο του οδηγού των πραγμάτων, αλλά η ευθύνη σε βαραίνει αυτονόητα, αλλά και να επεξηγείς στον κόσμο τις αποφάσεις που έχεις λάβει.

Η κυρία Αγγελοπούλου υποστήριξε επίσης ότι ο ηγέτης πρέπει να πείθει, «να βαδίζει μαζί με την ομάδα, επειδή «είναι στην πρώτη γραμμή και η παρουσία του είναι αισθητή από όλους». 

Σχετικά με το βιβλίο της ανέφερε ότι περιγράφει «όλα τα δύσκολα, αυτά που μας ενώνουν».