Συνελήφθησαν στις 24-2-2014 το μεσημέρι στο Νέο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέου Ψυχικού, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκο, μία 28χρονη και ένας 26χρονος, για διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο Νέο Ψυχικό και την Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο εντόπιζαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα την ώρα που τα στάθμευαν οι ιδιοκτήτες τους.

Όταν οι οδηγοί αποβιβάζονταν και επιχειρούσαν να τα ασφαλίσουν με το τηλεχειριστήριο, οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν από απόσταση ηλεκτρονικούς μηχανισμούς (control) με αποτέλεσμα να «μπλοκάρεται» η ενέργεια των οδηγών των οχημάτων και τα αυτοκίνητα να παραμένουν ανασφάλιστα.

Στη συνέχεια, όταν απομακρύνονταν οι οδηγοί, οι συλληφθέντες ερευνούσαν τα οχήματα και αφαιρούσαν κοσμήματα, πορτοφόλια, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο Νέο Ψυχικό.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δεκατρία τηλεχειριστήρια (control) τα οποία μπλοκάρουν και απενεργοποιούν το αυτόματο κλείδωμα των θυρών των αυτοκινήτων.

  • Ένα ζεύγος μάλλινα γάντια και ένας μάλλινος σκούφος.

  • Πλήθος κλοπιμαίων (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πορτοφόλια, τσάντες, γυαλιά κ.α.).

  • Δέκα δισκία ναρκωτικών χαπιών.

  • Επτά ταυτότητες και δύο άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είχε αποφυλακισθεί, με περιοριστικούς όρους, στις 27-7-2012 από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.