Οι τραυματισμοί και ο κίνδυνος είναι συνυφασμένος με την καθημερινότητα, όλων των αστυνομικών, ακόμα και των τετράποδων, καθώς ο αστυνομικός σκύλος της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια σύλληψης ενός διακινητή μεταναστών.

Η σύλληψη έγινε και η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, όμως ο σκύλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δέχτηκε από τον διακινητή παράνομων μεταναστών μια μαχαιριά στην ράχη.

Τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Α.Δ. Αλεξ/πολης σε συνεργασία με Φινλανδούς αξιωματούχους της Frontex οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και ενός λαθρομετανάστη.

Κατά την επιχείρηση ο ένας δουλέμπορος, προκάλεσε πλήγμα στην πλάτη του σκύλου με μαχαίρι 25 εκατοστών, για να αποφύγει την σύλληψη.

Παρά τον τραυματισμό του, ο σκύλος κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη που στη συνέχεια και κατόπιν σφοδρής αντίστασης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν, εκτός από το μαχαίρι, και τρία κινητά τηλέφωνα,ενώ ο αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και ο δράστης στο Κέντρο Υγείας Φερών για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη άλλος ένας διακινητής λαθρομεταναστών αλλά και ένας παράνομος μετανάστης.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο λαθρομετανάστης ήταν μέρος ομάδας 20 ατόμων που ετοιμάζονταν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά απετράπη η είσοδός τους στην χώρα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.