Εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γραφείο του δικηγόρου και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, Φαήλου Κρανιδιώτη. «Θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί άνθρωποι», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ. 

Ο μηχανισμός, που αποτελούνταν από γκαζάκια, εξερράγη στις 1:15 τα ξημερώματα, στην είσοδο του γραφείου του, στην οδό Σκούφου 11, στην Ακρόπολη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

«Θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί άνθρωποι»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κρδανιδιώτης επεσήμανε πως από την έκρηξη θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί άνθρωποι, ενώ τη στιγμή του συμβάντος – όπως είπε- βρισκόταν στο γραφείο του.

«Άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί. Ήταν δυο τρίλιτρες μπουκάλες, δεν ήταν γκαζάκια, έσκασε μονο η μια αν είχαν εκραγεί και οι δυο δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Ήμουν μέσα στο γραφείο την ώρα της επίθεσης στη 1.30 άκουσα θορύβους στην πόρτα, ευτυχώς ήταν θωρακισμένη... από το ωστικό κύμα έσπασαν τζαμαρίες ξηλώθηκαν πόρτες όλων των διαμερισμάτων εκτός ενός επίσης με θωρακισμένη πόρτα, πέρασε φλόγα και πήραν φωτιά χαρτιά και πρόλαβα να τα σβήσω» τόνισε. 

Ο κ. Κρανιδιώτης επιτέθηκε δε, κατά των δραστών, αλλά όσων των έχουν στοχοποιήσει πολιτικά χωρίς να τους ονοματίσει. «Κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν επανάσταση και όσοι μένουν στα διαμερίσματα θα υποστούν δαπάνη. Έχουν ευθύνη πολιτική όσοι με στοχοποιούσαν, επειδή ήμουν αλληλέγγυος στον κουρδικό λαό και με έλεγαν φασίστα, κάποιοι αλητήριοι που παριστάνουν τους προοδευτικούς όπως ο Μαζιωτης. Αλλά ο Μαζιώτης τουλάχιστον δεν παριστάνει τον άστο δημοκράτη» ανέφερε.