Φθηνότερο μεν.... τσουχτερό δε το Σαρακοστιανό τραπέζι

Φθηνότερο μεν.... τσουχτερό δε το Σαρακοστιανό τραπέζι

Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και ανοιχτή θα παραμείνει μέχρι τη μία το μεσημέρι η Βαρβάκειος Αγορά για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές ενώ οι φούρνοι θα είναι, επίσης, ανοιχτοί μέχρι τις 5 το απόγευμα για την καθιερωμένη λαγάνα.

Και μπορεί να είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι εξακολουθεί όμως να είναι τσουχτερό... καθώς το κόστος για ένα πλήρες σαρακοστιανό κέρασμα μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών παρουσιάζονται διακυμάνσεις στις τιμές των τροφίμων επισημαίνοντας πως η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΚΕΠΚΑ τα καλαμάρια κοστίζουν από 12 έως 19 ευρώ το κιλό, το χταπόδι από 10 έως 15 ευρώ το κιλό, οι σουπιές από 8 έως 10 ευρώ, η συσκευασία με μύδια των 500 γρ. από 4 έως  6 ευρώ. Οι γαρίδες οι μεγάλες κοστίζουν από 15 έως 35 ευρώ το κιλό, οι μικρές από 8 έως 12 ευρώ, οι καραβίδες από 14 έως 36 ευρώ, τα κυδώνια και οι γυαλιστερές  14 ευρώ. 

Το κιλό ο ταραμάς κοστίζει από 2,54 έως 5,90 ευρώ, η μελιτζανοσαλάτα 3,3 έως 7 ευρώ το κιλό, το τουρσί από 2 έως 4.90 ευρώ το κιλό, οι ελιές από 5,8 έως 7,8 ευρώ το κιλό και ο χαλβάς από 4.98 έως 10.50 ευρώ το κιλό. 

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ το για όλα τα παραπάνω ο καταναλωτής θα χρειαστεί να δώσει από 120 έως 201 ευρώ.

Το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να ερευνούν πριν να αγοράσουν, να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων, να αποφεύγονται οι υπερβολές στις ποσότητες και τέλος να καταγγέλλουν στο ΚΕΠΚΑ ό,τι παράνομο παρατηρούν. 
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο