Με 10 προφυλακίσεις έκλεισε ο κύκλος των απολογιών, που ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι και χθες το απόγευμα, για τους 12 κατηγορούμενους που φέρονται να ανήκουν στον ενεργό πυρήνα του κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι 49χρονοι δίδυμοι αδελφοί από τη Μεσσήνη, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και ο συντοπίτης τους 66χρονος απόστρατος αστυνομικός.

Στους 10 οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι περιλαμβάνονται ακόμη ο 61χρονος Νησιώτης ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δύο “αποθηκάριους” της οργάνωσης, ο 27χρονος τσιγγάνος και ο 57χρονος Νησιώτης που φαίνεται ότι πλήρωναν με... κλοπιμαία τις ποσότητες που αγόραζαν για να “σπρώξουν” μετά σε άλλους χρήστες, ένας 59χρονος επίσης από τη Μεσσήνη, καθώς και ο 22χρονος συντοπίτης τους για τον οποίο αποφάσισε για την προφυλάκισή του το δικαστικό συμβούλιο, αφού ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης ένας 44χρονος δημοτικός υπάλληλος από την

Πύλο και ένας 47χρονος από την Ανάληψη, ο οποίος αρχικά συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων αλλά στην πορεία προέκυψαν νέα στοιχεία για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και οδηγήθηκε στην ανάκριση.

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ένας 48χρονος Νησιώτης και με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ένας 35χρονος Καλαματιανός για τον οποίο επίσης υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Ο 32χρονος Αλβανός που φέρεται ότι ανήκε μαζί με τους άλλους 12 στον πυρήνα της εγκληματικής ομάδας και κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για ληστεία, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας το επόμενο διάστημα.

Οι 13 που κατηγορούνται ως ενεργά μέλη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.