Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στη χώρα σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. 

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων στα ανατολικά. Χιονιά στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και πιθανώς το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. 

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται νέα έξαρση των φαινομένων τα όποια μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 που πρόσκαιρα το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και βράδυνες ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 και πιθανώς στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Τοπικές προγνώσεις 

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι όποιοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Πιθανή καταιγίδα τη νύχτα
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί .
Θερμοκρασία: από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Κεφαλονιά
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 05-03-2014 

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα .Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.