Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, καφετέριες, καφέ μπαρ κ.ά.) στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Ελευσίνα και άλλες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας (από 28.02 έως 03.03), κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία τεσσάρων (ανασφάλιστων ατόμων (δεν επεδείχθη το προβλεπόμενο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού - Ε.Β.Κ.Ν.Π.), καθώς επίσης το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

· Σε εστιατόριο – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία τριών ανασφάλιστων ατόμων (δεν επεδείχθη το Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε ψαροταβέρνα στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η ανασφάλιστη εργασία μίας υπαλλήλου (δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε εστιατόριο – ουζερί στον Πειραιά, δεν είχαν εκδοθεί έντεκα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.031,5 ευρώ, καθώς επίσης βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση της μη επίδειξης των χειρόγραφα τηρούμενων στοιχείων της επιχείρησης.

Σε αυτήν την περίπτωση συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης (35χρονη ημεδαπή), η οποία με τη σε βάρος της δικογραφία, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.