Ένταση μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και διαδηλωτών – καθηγητών, επικράτησε λίγο πριν ξεκινήσει η  μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε οκτώ προσαγωγές καθηγητών. Η ένταση ξεκίνησε, όταν η αστυνομία απομάκρυνε βίαια μία ομάδα ωρομίσθιων καθηγητών οι οποίοι, κρατώντας κούκλες στις οποίες είχαν φορέσει σακούλες, ετοιμάζονταν   να κατευθυνθούν προς το χώρο των επισήμων.

Σε επιφυλακή τόσο σήμερα όσο και αύριο κατά την στρατιωτική παρέλαση στην περιοχή της πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το φόβο κινήσεων διαμαρτυρίας και επεισοδίων σε βάρος πολιτικών.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν μαθητές απο 12 δημοτικά σχολεία, 10 γυμνάσια και 15 λύκεια, φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α, καθώς και μέλη συλλόγων, ενώσεων, πρόσκοποι και αθλητές των special olympics.

Η παρέλαση άνοιξε με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που παιάνισε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στο τέλος της παρέλασης δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τους. Σήμερα καμαρώσαμε την μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα.

Οι Έλληνες ενωμένοι, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μία άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα, έχουμε να υπερβούμε μία κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας".